duminică, 27 aprilie 2014

Introducere în lumea celor mai influenţi oameni ai istoriei


       Trecutul scoate la iveală evenimente importante. Fără o cunoaştere a datelor, istoria rămâne o simplă speculaţie. Fără o clasificare a acestor date, istoria rămâne ştiinţă abstractă.
       Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat şi au iubit nespus de mult să deţină puterea. A fi atotputernic şi ceilalţi să ţi se supună - iată un vis spre care au ţintit, din cele mai vechi timpuri, foarte mulţi oameni. Puterea este o beţie, un drog, o forţă care atrage ca un magnet şi care nu numai că fascinează fiinţa umană, dar o şi transformă într-o fiară sângeroasă.
       Mersul istoriei a fost adesea determinat de două categorii de oameni: eroii şi trădătorii. De-a lungul vremurilor s-au petrecut numeroase asasinate ale unor lideri importanţi, care au schimbat de multe ori cursul istoriei.
       Politica aduce voturi, uneori bunăstarea oamenilor, dar atrage şi numeroşi duşmani care îi vor morţi pe cei mai influenţi oameni ai istoriei. Oameni celebri au murit din cauza nebuniei unora sau a conspiraţiilor cărora le-au căzut victime. Moartea acestora a creat adeseori multă durere în rândul populaţiei din ţările respective, iar amintirea lor a rămas vie în minţile oamenilor.
       Istoria a cunoscut şi numeroşi dictatori, care prin conducerea lor brutală au dus la moartea a milioane de oameni. Tirania lor a înspăimântat populaţia din diverse colţuri ale lumii. 
       Într-o lume în care oamenii văd lucrurile doar în alb şi negru, uneori trebuie amintit faptul că răul pur nu există în oameni şi că totul este alcătuit din nuanţe de gri, deşi unele trăsături ale dictatorilor merg mai mult spre negru.
       Mulţi dintre cei mai mari dictatori din istorie au avut şi o latură sensibilă,care în general a fost păstratră în secret sau cunoscută de doar câţiva apropiaţi ai acestora. 
          Dincolo de aceste aspecte, istoria este un izvor de cultură spirituală şi materială. Acest lucru se datorează celor care, fără foarte multe aspecte negative, şi-au pus amprentele asupra omenirii, amprente ce dăinuie şi în ziua de azi şi vor dăinui întotdeauna, reprezentând bazele formării acestei lumi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu